Reklama
Losowa Fotka
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Prosty sposób na gni...· Klimatyzator ale jak...
· iluminacja, oświetle...
· Zwierzęta na urządze...
· żyrandol
Najciekawsze tematy
| · Przewody i kable | [32] |
| · Taryfa Nocna- wie... | [18] |
| · Dobór przewodu uz... | [13] |
| · Prąd w liniach WN | [11] |
| · Czy jest takie za... | [10] |
Oferty Pracy
Najnowsze ogłoszenia
| MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ | |
| Inżynier Elektryk - Finlandia | |
| Starszy Inżynier Elektryk - Kraków | |
| Kierownik Robót Elektrycznych - Konin | |
| Inżynier Elektryk-Poznań |
Zobacz więcej... 
Polecane książki
Fotografie
Zobacz film
Schematy elektryczne
...
Zobacz temat
ElektroInstalacje.Info- Instalacje elektryczne,schematy. :: Elektryczne S.O.S :: Propozycje tematów.
|
Pytanie o mierniki
|
|
| romel |
Dodany dnia 12-04-2007 21:45
|
|
Czy ktoś z Kolegów ma jakieś namiary gdzie można kupić w miarę tanio sprawne, używane mierniki/lub Sam ma na zbyciu?/ Konkretnie chodzi mi o miernik rezystancji izolacji i miernik do pomiaru pętli zwarcia. Za wszystkie informacje jestem wdzięczny pozdrawiam Roman |
|
|
|
| Linki sponsorowane |
Dodany dnia 09-09-2010 10:03
|
|
Reklama Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Elektro FBT |
Dodany dnia 20-04-2007 14:35
|
|
Proponuję: http://ise.pl/pro...?id=901010 Może tani nie jest ale u mnie pracuje bez problemów od dłuższego czasu i mierzy praktycznie wszystko.......... |
|
|
|
| romel |
Dodany dnia 21-04-2007 20:56
|
|
Witam i dziękuję za odzew-a czy może Kolega powiedzieć o który konkretnie miernik chodzi? Przejrzałem/fakt,że mocno pobieżnie/ i nie mogę zajarzyć jaki typ Kolega poleca. Miłej niedzieli Roman |
|
|
|
| Elektro FBT |
Dodany dnia 21-04-2007 21:48
|
|
Proponuje miernik MIE 500 firma Sonel. Według mnie jest on rewelacyjny, połowę roboty robi za elektryka... a jak się go połączy z komputerem to pomiary robią się prawie same... ![]() |
|
|
|
| Mauro |
Dodany dnia 22-07-2007 20:50
|
|
Ja obecenie zastanawiam sie nad miernikiem Fluke1653 albo 1652 tańszy ,a co do samo robiących sie pomiarów nie jestem tego taki pewien oczywiscie pomaga tu bardzo elektronika - ale cos trzeba wiedziec tymbardziej kiedy przeprowadza sie pomiary przeciwporazeniowe.Pozdrawiam![]() |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |
Czytaj na forum
Grzejnik 380V, Pomoce naukowe, informacje itp., Jak dobrać bezpieczniki????, Jakie urządzenie, Elektrycy pod ziemią, gniazdo rtv/sat, Zasady budowy linii kablowych SN i nN, PROBLEM Z LACZNIKIEM SCHODOWYM, Styczniki, Podłączenie trzech wyłączników i krzyżowy., Jak narysować schemat jedno kreskowy, Wiertarko młot BOSH Buldog, problem z przedłużaczem, uprawnienia, opis instalacji, Maszyna do szycia, Przyłącze - wytyczne i zasady budowy, Pola elektryczne i magnetyczne linii wysokich napięć, Moc w kW czy kVA ?, Przewody linii 110kV

oczywiscie pomaga tu bardzo elektronika - ale cos trzeba wiedziec tymbardziej kiedy przeprowadza sie pomiary przeciwporazeniowe.Pozdrawiam