Reklama
Losowa Fotka
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Prosty sposób na gni...· Klimatyzator ale jak...
· iluminacja, oświetle...
· Zwierzęta na urządze...
· żyrandol
Najciekawsze tematy
| · Przewody i kable | [32] |
| · Taryfa Nocna- wie... | [18] |
| · Dobór przewodu uz... | [13] |
| · Prąd w liniach WN | [11] |
| · Czy jest takie za... | [10] |
Oferty Pracy
Najnowsze ogłoszenia
| MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ | |
| Inżynier Elektryk - Finlandia | |
| Starszy Inżynier Elektryk - Kraków | |
| Kierownik Robót Elektrycznych - Konin | |
| Inżynier Elektryk-Poznań |
Zobacz więcej... 
Polecane książki
Fotografie
Zobacz film
Schematy elektryczne
...
Zobacz temat
ElektroInstalacje.Info- Instalacje elektryczne,schematy. :: Elektryczne S.O.S :: Dobór przewodów i zabezpieczeń.
|
Jak dobrać bezpieczniki????
|
|
| waskibroklyn |
Dodany dnia 07-04-2007 20:24
|
|
Mam do wykonania instalacje elektryczna i nie wiem jak dobrać bezpieczniki. Zawsze pytałem sie kolegi który się zna na tym, tylko że on chyba te dopierbał to intuicyjnie. Ja jednak chciał bym wiedziec jak to się robi fachowo i jak to dobrać. Dajmy na to wszystko że jest do podłacznie urządzenie 5,5kW i jaki bezpiecznik do tego???Jaki bezpiecznik jak były by trzy takie urządzenia na jednej lini???i jaki kabelek jeszcze...Wiem że jest tabela do tego....jak bede wiedział jak się dobiera bezpieczniki to bede też wiedział jaki kabelek-tabelka prawde ci powie...hi hi... Podrawiam i czekam na naprawde konkretny post w tej sprawie... |
|
|
|
| Linki sponsorowane |
Dodany dnia 05-09-2010 21:37
|
|
Reklama Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| waskibroklyn |
Dodany dnia 10-04-2007 18:06
|
|
a do tego jeszcze niech ktoś mi pomoże w doboże różnicówki....zabepiecznie główne co C50..... |
|
|
|
| Elektro FBT |
Dodany dnia 11-04-2007 01:49
|
|
http://www.bezpie.../dobor.htm - tu można znaleźć podstawowe wiadomości w tej materi.....
Edytowane przez elektryk dnia 11-04-2007 15:21 |
|
|
|
| waskibroklyn |
Dodany dnia 11-04-2007 18:59
|
|
no niby jest-a czegos prościej nie ma nidzie???nie wiecie ze swoich doświadczeń żeby mi pomóc???no to ciekawe jest co mi napisałeś, ale.... |
|
|
|
| radekzbir |
Dodany dnia 27-12-2008 16:49
|
|
Jezeli kladziesz nie skomplikowane instalacje to wartosc zabezpieczenia latwo sie oblicza: podziel moc urzadzienia jakie przylanczasz przez napiecie i wyjdzie ci wartosc w amperach. |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |
Czytaj na forum
Jak znaleźć początki i końce uzwojeń silnika 3~, Konfiguracja instalacji antenowej, wyłączniki, rozdzielnice nn, jak podłączyć "różnicówkę", pytanie o złacze, Oświetlenie uliczne - zabezpieczenia (XL Pro2), KTO ZNA FIRME..?, Uprawnienia budowlane-wzór wpisu do książki praktyk, gdzie zrobić Uprawnienia Sep w Gdyni?, Komputer nie dziala ,inne urzadzenia tak !, chinskie listwy zaciskowe, mierniki do pomiaru wartości elektrycznych, Schemat jednokreskowy, Wymiana WLZ, RB-ka jakie wymogi?, Ile cenicie za punkt..., Kompaktowe świetlówki energooszczędne, schemat podłączenia agregatu prądotwórczego do sieci w domu, jakie musze miec uprawnienia żeby wykonac inst.odgromowa...