Reklama
Losowa Fotka
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Prosty sposób na gni...· Klimatyzator ale jak...
· iluminacja, oświetle...
· Zwierzęta na urządze...
· żyrandol
Najciekawsze tematy
| · Przewody i kable | [32] |
| · Taryfa Nocna- wie... | [18] |
| · Dobór przewodu uz... | [13] |
| · Prąd w liniach WN | [11] |
| · Czy jest takie za... | [10] |
Oferty Pracy
Najnowsze ogłoszenia
| MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ | |
| Inżynier Elektryk - Finlandia | |
| Starszy Inżynier Elektryk - Kraków | |
| Kierownik Robót Elektrycznych - Konin | |
| Inżynier Elektryk-Poznań |
Zobacz więcej... 
Polecane książki
Fotografie
Zobacz film
Schematy elektryczne
...
Zobacz temat
ElektroInstalacje.Info- Instalacje elektryczne,schematy. :: Elektryczne S.O.S :: Dobór przewodów i zabezpieczeń.
|
Dobór bezpieczników
|
|
| sebkul |
Dodany dnia 26-03-2007 22:23
|
|
jako student wydziału elektrycznego zostałem ostatnio zapytany przez prowadzącego laboratorium jaka jest różnica pomiędzy wyłącznikiem instalacyjnym L25 a B25 ?? w literaturze znalazłem jedynie wzmiankę że L25 został zastąpiony B25 którego charakterystyka jest zbliżona. Proszę o pomoc ![]() |
|
|
|
| Linki sponsorowane |
Dodany dnia 10-09-2010 07:13
|
|
Reklama Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| elektryk |
Dodany dnia 27-03-2007 13:30
|
|
Witam O ile dobrze mi się wydaje to bezpieczniki typu L to tzw. automaty. Są wkręcane w gwint po zwykłym bezpieczniku topikowym Bi. Niektórzy mieli takie na klatkach jako zabezpieczenie główne mieszkania w bloku. Jednak był to bardzo chodliwy towar swego czasu, a że tablice na piętrach nie były zamykane na kłódkę to szybko znikały. Teraz niektórzy mają je jeszcze w domu. Poniżej podsyłam tabelkę z ch-ką : Jak widać prąd wyłączenia L25A wynosi 122,5A a wyłącznika B25A, 125A. Poradniki i książki dla elektryka - zajrzyj do Biblioteki Elektryka |
| sebkul |
Dodany dnia 27-03-2007 15:27
|
|
dzięki![]() ![]() |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |
Czytaj na forum
obciążenie systemu elektroenergetycznego, Rezystancja uziemienia ?!?, Rozporządzenia, normy, przepisy., Wymiana WLZ, Uprawnienia budowlane-wzór wpisu do książki praktyk, Dobór kabla zasilającego i zabezpieczenia, Utrzymanie ruchu, a awaria dźwigu towarowego lub osobowego ?, Problem z czujnikiem zmierzchowo-ruchowym, Biblioteki AutoCad - Bloki i bazy danych, Pola elektryczne i magnetyczne linii wysokich napięć, Harmoniczne a uszkodzenia elektroniki, Problem z migającym światłem w salonie, Pomiar izolacji przy 15kV, "Kopiąca" heblarka., zaklocenia tv, Oświetlenie w szkole, Jak obliczyć prąd mając tylko moc urządzenia ?, grzałki jak podłączyć?, Pomiary elektryczne - teoria., Wiertarko młot BOSH Buldog