Reklama

Losowa Fotka

Ostatnio na forum

Oferty Pracy

Najnowsze ogłoszenia
MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ
Inżynier Elektryk - Finlandia
Starszy Inżynier Elektryk - Kraków
Kierownik Robót Elektrycznych - Konin
Inżynier Elektryk-Poznań

Zobacz więcej...

Polecane książki

Fotografie

This widget requires Flash Player 9 or better.

Zobacz film

Schematy elektryczne

...

Zobacz temat

Drukuj temat
wentylator do łazienki i 2óch ubikacji
romanski
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 16-02-2007 19:29

Data rejestracji: 14.02.07

moze ktos łączył 2wie ubikacje i łazienke na jednym wentylatorzezabudowanym gdzie indziej tj w innym pomieszczeniu potrzebowalbym schemacik albo konkretnie jaki to rodzaj wentylatora kiedys cos takiego spotkałem ale teraz nie wiem gdzie a jest mi to potrzebne z gory dziekuje za pomoc

Linki sponsorowane
Dodany dnia 05-09-2010 21:37
Reklama

Data rejestracji: Zawsze

IP: localhost  
Edward_W
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 17-02-2007 05:46

Data rejestracji: 26.05.06

Witam!
To się nazywa wentylator kanałowy, a poczytać można w googlach na hasło wentylator łazienkowy kanałowy.
P.S.
Zbyt ogólnie zadane pytanie, za mało danych o pomieszczeniu czy pomieszczeniach do wentylowania.
Edytowane przez Edward_W dnia 17-02-2007 06:58
Pozdrawiam!
Edward_W

http://monteredi.mojeforum.net
Gall Anonim
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 17-02-2007 14:25
Awatar

Data rejestracji: 05.02.07

romanski napisał/a:
moze ktos łączył 2wie ubikacje i łazienke na jednym wentylatorzezabudowanym gdzie indziej tj w innym pomieszczeniu potrzebowalbym schemacik albo konkretnie jaki to rodzaj wentylatora kiedys cos takiego spotkałem ale teraz nie wiem gdzie a jest mi to potrzebne z gory dziekuje za pomoc

Witam.Zasadą jest że wchodząc do ubikacji czy łazienki i zapalając światło,równolegle załączany jest wentylator wyciągowy.Z Twojego postu wynika że jeden wentylator wyciągowy chcesz zastosować do dwóch ubikacji i łazienki.Nie widzę tu nic skomplikowanego,stwórz jeden ciąg wentylacyjny a wydajność wentylatora dostosuj do łącznej kubatury pomieszczeń.Masz np. "dospela"firma niezła a wydajności jasno opisane.Nie wiem jak tam jest rozwiązana kwestia sterowania oświetlenia tych pomieszczeń,lecz obwodów oświetleniowych musisz się trzymać i z nich "odebrać'sterowanie wentylatora.Popwodzenia.

romanski
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 17-02-2007 17:30

Data rejestracji: 14.02.07

serdecznie dziekuje za pomoc i pozdrawiam SmileSmileSmile

Przeskocz do forum:

Czytaj na forum

Wygenerowano w sekund: 0.50
2,471,808 Unikalnych wizyt