Reklama
Losowa Fotka
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Prosty sposób na gni...· Klimatyzator ale jak...
· iluminacja, oświetle...
· Zwierzęta na urządze...
· żyrandol
Najciekawsze tematy
| · Przewody i kable | [32] |
| · Taryfa Nocna- wie... | [18] |
| · Dobór przewodu uz... | [13] |
| · Prąd w liniach WN | [11] |
| · Czy jest takie za... | [10] |
Oferty Pracy
Najnowsze ogłoszenia
| MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ | |
| Inżynier Elektryk - Finlandia | |
| Starszy Inżynier Elektryk - Kraków | |
| Kierownik Robót Elektrycznych - Konin | |
| Inżynier Elektryk-Poznań |
Zobacz więcej... 
Polecane książki
Fotografie
Zobacz film
Schematy elektryczne
...
Zobacz temat
ElektroInstalacje.Info- Instalacje elektryczne,schematy. :: Elektryczne S.O.S :: Propozycje tematów.
|
PROBLEM Z LACZNIKIEM SCHODOWYM
|
|
| ANDRZEJ69 |
Dodany dnia 12-06-2009 15:51
|
|
Mam dylemat odnosnie lacznikow podwojnych schodowych POLO OPTIMA otoz tam gdzie je zamontowale po jakims czasie okazuje sie ze zaczynaja iskrzyc i przepalaja sie powodujac dodatkowo przepalenie zarowek.Komora stykowa w tych lacznikach jest otwarta i narazona na kurz wilgoc i zanieczyszczenia. Poza tym jesli montuje je w ramce np. potrojnej obok siebie to zaczynaja zle ze soba wspolpracowac. Ten problem pojawia sie tylko z laczniekami podwojnymi schodowymi. Mam pytanie jakie kupic tego typu laczniki aby byly sprawne przez dlugi czas i ich cena nie byla wygorowana. Oczywiescie do systemu amkowego. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
| Linki sponsorowane |
Dodany dnia 10-09-2010 06:15
|
|
Reklama Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| garlinski |
Dodany dnia 12-06-2009 17:27
|
|
Dosyć dobrze wykonane są łączniki Legranda - np. niedroga linia o nazwie Valena, polecam też ABB Berker, ale to już wyższy przedział cenowy. Jeżeli coś ma działać bezawaryjnie przez długi czas, musi kosztować - niestety.
Ciężar upuszczonej części jest wprost proporcjonalny do stopnia złożoności i ceny obszaru uderzonego. |
|
|
|
| ANDRZEJ69 |
Dodany dnia 13-06-2009 14:52
|
|
Dziekuje i poadrawiam ![]() |
|
|
|
| bajerka |
Dodany dnia 13-06-2009 14:59
|
|
Witam ANDRZEJ69 napisał/a: Mam pytanie jakie kupic tego typu laczniki aby byly sprawne przez dlugi czas i ich cena nie byla wygorowana. Oczywiescie do systemu amkowego. Pozdrawiam ![]() Osobiście montowałem osprzęt wielu producentów ale zawsze polecam firmę: ,,KONTAKT Simon'' http://www.kontak...82,id,1372 Średnia cena w dobrej jakości, ładne wzornictwo (oczywiście kwestia gustu) co przekłada się na trwałość i niezawodność w użytkowaniu, a co za tym idzie zadowolenie inwestora. Jak do tej pory nie miałem żadnej reklamacji. pozdrawiam ,, Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić. '' |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |
Czytaj na forum
Przetwornica 24V, Wymiana WLZ, Linia niskiego napięcia, Podłączenie domku do linii napowietrznej, Utylizacja świetlówek, zaklocenia tv, PROBLEM Z LACZNIKIEM SCHODOWYM, Który miernik ????, Jak zabezpieczyć transformator, dobór ogranicznika przepięć, Który multimetr wybrać ?, Stare modele traków - schemat., Jakie oprawy halogenowe ?, Silniki elektryczne, Sieci i instalacje oświetleniowe, O krok od nieszczęścia., wentylator do łazienki i 2óch ubikacji, Sieci przesyłowe wysokiego napięcia na świecie, oznaczenia w schematach elektrycznych, Harmoniczne a uszkodzenia elektroniki