Reklama
Losowa Fotka
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Prosty sposób na gni...· Klimatyzator ale jak...
· iluminacja, oświetle...
· Zwierzęta na urządze...
· żyrandol
Najciekawsze tematy
| · Przewody i kable | [32] |
| · Taryfa Nocna- wie... | [18] |
| · Dobór przewodu uz... | [13] |
| · Prąd w liniach WN | [11] |
| · Czy jest takie za... | [10] |
Oferty Pracy
Najnowsze ogłoszenia
| MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ | |
| Inżynier Elektryk - Finlandia | |
| Starszy Inżynier Elektryk - Kraków | |
| Kierownik Robót Elektrycznych - Konin | |
| Inżynier Elektryk-Poznań |
Zobacz więcej... 
Polecane książki
Fotografie
Zobacz film
Schematy elektryczne
...
Zobacz temat
ElektroInstalacje.Info- Instalacje elektryczne,schematy. :: Elektryczne S.O.S :: Instalacje elektryczne
|
podłaczenie klinkietu?????
|
|
| kwiatek |
Dodany dnia 21-04-2009 12:40
|
|
Witam wszystkich. Potrzebuję porady na temat jak podłaczyć klinkiet. Otóż Elektryk, który montował mi skrzynkę poradził mi abym podłączył się do "włącznika" światła. Do niego dochodzą dwa kable czarny i niebieski. W ścianie poprowadziłem również dwużyłowy kabel do klinkietu. I na tym się zawiesiłem. Myślałem ze wystarczy podłączyć kabel z klinkietu do kabla ze swiatła i tyle. A tu światło w łazience mi sie świeci cały czas i wyłacza się przełącznikiem z klinkietu a klinkiet wogóle się nie swieci. Pomóżcie dobrzy ludzie. Mój numer gg 1685198, email - |
|
|
|
| Linki sponsorowane |
Dodany dnia 09-09-2010 10:00
|
|
Reklama Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| kwiatek |
Dodany dnia 21-04-2009 21:25
|
|
poczytałem i i znalazłem niestety nie ma takiej możliwości ale dałem rady inaczej - z kontaktu pociągnęłem kabel i działa !!!!!!!!!!!
Edytowane przez kwiatek dnia 22-04-2009 09:36 |
|
|
|
| garlinski |
Dodany dnia 22-04-2009 04:08
|
|
Tak gwoli ścisłości nie ma włączników - są tylko wyłączniki, rozłączniki, odłączniki... :-)
Ciężar upuszczonej części jest wprost proporcjonalny do stopnia złożoności i ceny obszaru uderzonego. |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |
Czytaj na forum
Dobór przewodu, Podłączenie domku do linii napowietrznej, Montaż halogenów, Natężenie prądu przy rozruchu silnika, iluminacja, oświetlenie ogrodów, Komputer nie dziala ,inne urzadzenia tak !, Strzelający włącznik, chinskie listwy zaciskowe, Prosty sposób na gniazda RJ45 / RTV w osprzęcie modułowym, Który multimetr wybrać ?, Kursy do programów EPLAN ELCAD, Iskrząca świetlówka, Odgromniki, PROBLEM Z LACZNIKIEM SCHODOWYM, Różnice między 16th a 17tedition, Awaria przy starcie, Dobór wyłączników SN, Jak podłączyć?, Instalacja TV/SAT, Utylizacja świetlówek