Reklama
Losowa Fotka
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Prosty sposób na gni...· Klimatyzator ale jak...
· iluminacja, oświetle...
· Zwierzęta na urządze...
· żyrandol
Najciekawsze tematy
| · Przewody i kable | [32] |
| · Taryfa Nocna- wie... | [18] |
| · Dobór przewodu uz... | [13] |
| · Prąd w liniach WN | [11] |
| · Czy jest takie za... | [10] |
Oferty Pracy
Najnowsze ogłoszenia
| MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ | |
| Inżynier Elektryk - Finlandia | |
| Starszy Inżynier Elektryk - Kraków | |
| Kierownik Robót Elektrycznych - Konin | |
| Inżynier Elektryk-Poznań |
Zobacz więcej... 
Polecane książki
Fotografie
Zobacz film
Schematy elektryczne
...
Zobacz temat
ElektroInstalacje.Info- Instalacje elektryczne,schematy. :: Elektryczne S.O.S :: Instalacje elektryczne
|
Pomoce naukowe, informacje itp.
|
|
| widmo82 |
Dodany dnia 06-05-2008 00:26
|
|
Witam, pisalem prywatna wiadomosc do administratora, bez echa, szukalem jakiegos dzialu na forum typu: inne - niestety brak, postanowilem zalozyc watek w tym a nie innym miejscu, moze ktos stworzy dzial na tematy z innej beczki a administrator moze czasem bedzie zerkal do swojej skrzynki do rzeczy: pisze prace w ktorej poruszam temat wspolpracy systemow informatycznych/komputerowych z sieciami elektroenergetycznymi. Poruszam temat zakłuceń jakie wprowadzaja same komputery do sieci, oraz jak bronic jakis sytem informatyczny przed roznego rodzaju zagrozeniami ktore niesie ze soba siec elektroenergetyczna. Zainteresowal mnie watek w ktorym poruszony byl temat zlej jakosci przewodu w tablicy bezpiecznikowej, znalazlem rowniez watek w ktorym jednemu z uzytkownikow forum nie dzialal komputer i porada szla wlasnie w podobna strone jak we wspominanym wyzej watku. Interesuja mnie ogolnie wszystkie przykladowe awarie oraz sposoby napraw. Zadowole sie rowniez wszystkim tym co pomogloby mi w zgromadzeniu wiekszej ilosci zrodel i pomyslow w pisaniu tej pracy ktorej kierunek moge obrac sam za zgoda promotora Tak wiec takie artykuly, recenzje, itp publikacje w ktorych padaja slowa kluczowe dla mojej pracy: harmoniczne, zapady napiecia, przepiecia, ogolne problemy z jakoscia energii, wplyw odbiornikow nieliniowych na parametry jakosc en. el. czy tez metody zabezpieczen zasilania bezprzerwowego ( UPS itp) ... sa jak najbardziej mile widziane. Wiem ze prosze moze o wiele, ale za kazda najmniejsza pomoc bede wdziewczny Moze jakiejs ciekawej podstrony czy tez watka nie odszukalem i z gory chcialbym podziekowac za wskazanie jesli przydatna bylaby dla mnie. Pozdrawiam |
|
|
|
| Linki sponsorowane |
Dodany dnia 05-09-2010 21:42
|
|
Reklama Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| elektryk |
Dodany dnia 06-05-2008 06:29
|
|
Witam Na początku chciałem poinformować że nie dostałem nic na priv, może kolega wysłał maila ? Do rzeczy. Myślę, że to powinno kolegę zainteresować : http://www.miedz....lania.html na stronie LPQI też są ciekawe artykuły do ściągnięcia na temat harmonicznych, zapadów napięcia i innych zaburzeń http://www.lpqi.org Poradniki i książki dla elektryka - zajrzyj do Biblioteki Elektryka |
| widmo82 |
Dodany dnia 06-05-2008 10:41
|
|
kliknalem na "pm" wiec nie wiem gdzie to poszlo a co do linkow przerabialem juz oba szukam czegos wiecej jeszcze ![]() |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |
Czytaj na forum
OD CZEGO ZACZAC??? nowy budynek-instalacja., Dobór wyłączników SN, Problem z migającym światłem w salonie, Oświetlenie awaryjne - wymagania., żyrandol, Model stacji transformatorowej, Problem z czujnikiem zmierzchowo-ruchowym, uwaga do FAQ, Sieci i instalacje oświetleniowe, Instalacje Elektryczne w Wielkiej Brytanii, oznaczenia w schematach elektrycznych, Napięcia na całym świecie., jak podłączyc piec akumulacyjny dynamiczny, Konstrukcje słupów wysokich i najwyższych napieć, Który miernik ????, jak to funkcjonuje, pilne., jak zdjąć blokade na liczniku, Komputer nie dziala ,inne urzadzenia tak !, mierniki do pomiaru wartości elektrycznych, Licznik indukcyjny - wplyw wyzszych harmonicznych

do rzeczy: pisze prace w ktorej poruszam temat wspolpracy systemow informatycznych/komputerowych z sieciami elektroenergetycznymi. Poruszam temat zakłuceń jakie wprowadzaja same komputery do sieci, oraz jak bronic jakis sytem informatyczny przed roznego rodzaju zagrozeniami ktore niesie ze soba siec elektroenergetyczna. Zainteresowal mnie watek w ktorym poruszony byl temat zlej jakosci przewodu w tablicy bezpiecznikowej, znalazlem rowniez watek w ktorym jednemu z uzytkownikow forum nie dzialal komputer i porada szla wlasnie w podobna strone jak we wspominanym wyzej watku. Interesuja mnie ogolnie wszystkie przykladowe awarie oraz sposoby napraw. Zadowole sie rowniez wszystkim tym co pomogloby mi w zgromadzeniu wiekszej ilosci zrodel i pomyslow w pisaniu tej pracy ktorej kierunek moge obrac sam za zgoda promotora