Reklama

Losowa Fotka

Ostatnio na forum

Oferty Pracy

Najnowsze ogłoszenia
MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ
Inżynier Elektryk - Finlandia
Starszy Inżynier Elektryk - Kraków
Kierownik Robót Elektrycznych - Konin
Inżynier Elektryk-Poznań

Zobacz więcej...

Polecane książki

Fotografie

This widget requires Flash Player 9 or better.

Zobacz film

Schematy elektryczne

...

Zobacz temat

Drukuj temat
Pomoce naukowe, informacje itp.
widmo82
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 06-05-2008 00:26

Data rejestracji: 05.05.08

Witam, pisalem prywatna wiadomosc do administratora, bez echa, szukalem jakiegos dzialu na forum typu: inne - niestety brak, postanowilem zalozyc watek w tym a nie innym miejscu, moze ktos stworzy dzial na tematy z innej beczki a administrator moze czasem bedzie zerkal do swojej skrzynkiSmile do rzeczy: pisze prace w ktorej poruszam temat wspolpracy systemow informatycznych/komputerowych z sieciami elektroenergetycznymi. Poruszam temat zakłuceń jakie wprowadzaja same komputery do sieci, oraz jak bronic jakis sytem informatyczny przed roznego rodzaju zagrozeniami ktore niesie ze soba siec elektroenergetyczna. Zainteresowal mnie watek w ktorym poruszony byl temat zlej jakosci przewodu w tablicy bezpiecznikowej, znalazlem rowniez watek w ktorym jednemu z uzytkownikow forum nie dzialal komputer i porada szla wlasnie w podobna strone jak we wspominanym wyzej watku. Interesuja mnie ogolnie wszystkie przykladowe awarie oraz sposoby napraw. Zadowole sie rowniez wszystkim tym co pomogloby mi w zgromadzeniu wiekszej ilosci zrodel i pomyslow w pisaniu tej pracy ktorej kierunek moge obrac sam za zgoda promotoraSmile Tak wiec takie artykuly, recenzje, itp publikacje w ktorych padaja slowa kluczowe dla mojej pracy: harmoniczne, zapady napiecia, przepiecia, ogolne problemy z jakoscia energii, wplyw odbiornikow nieliniowych na parametry jakosc en. el. czy tez metody zabezpieczen zasilania bezprzerwowego ( UPS itp) ... sa jak najbardziej mile widziane. Wiem ze prosze moze o wiele, ale za kazda najmniejsza pomoc bede wdziewczny Smile Moze jakiejs ciekawej podstrony czy tez watka nie odszukalem i z gory chcialbym podziekowac za wskazanie jesli przydatna bylaby dla mnie. Pozdrawiam

Linki sponsorowane
Dodany dnia 05-09-2010 21:42
Reklama

Data rejestracji: Zawsze

IP: localhost  
elektryk
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 06-05-2008 06:29
Awatar

Data rejestracji: 11.05.06

Witam

Na początku chciałem poinformować że nie dostałem nic na priv, może kolega wysłał maila ?

Do rzeczy. Myślę, że to powinno kolegę zainteresować :
http://www.miedz....lania.html

na stronie LPQI też są ciekawe artykuły do ściągnięcia na temat harmonicznych, zapadów napięcia i innych zaburzeń
http://www.lpqi.org
Poradniki i książki dla elektryka - zajrzyj do Biblioteki Elektryka

www.elektroinstalacje.info
widmo82
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 06-05-2008 10:41

Data rejestracji: 05.05.08

kliknalem na "pm" wiec nie wiem gdzie to poszlo Smile a co do linkow przerabialem juz oba Smile szukam czegos wiecej jeszcze Smile

Przeskocz do forum:

Czytaj na forum

Wygenerowano w sekund: 0.82
2,471,816 Unikalnych wizyt