Reklama

Losowa Fotka

Ostatnio na forum

Oferty Pracy

Najnowsze ogłoszenia
MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ
Inżynier Elektryk - Finlandia
Starszy Inżynier Elektryk - Kraków
Kierownik Robót Elektrycznych - Konin
Inżynier Elektryk-Poznań

Zobacz więcej...

Polecane książki

Fotografie

This widget requires Flash Player 9 or better.

Zobacz film

Schematy elektryczne

...

Zobacz temat

Drukuj temat
Instalacja TV/SAT
bajerka
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 17-02-2008 17:51
Awatar

Data rejestracji: 24.06.07

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy przewody koncentryczne instalacji TV/SAT , można układać np. w korytkach kablowych z tworzywa sztucznego wraz z przewodami obwodów 230/400VAC, gniazd wtyczkowych i oświetlenia. Chodzi mi dokładnie o to czy będą powstawały jakieś zakłócenia sygnału uniemożliwiające poprawny odbiór TV/SAT. Proszę o radę.
Edytowane przez elektryk dnia 20-02-2008 22:58

Linki sponsorowane
Dodany dnia 05-09-2010 20:53
Reklama

Data rejestracji: Zawsze

IP: localhost  
grosiu24
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 19-02-2008 21:08

Data rejestracji: 10.10.07

Ja zawsze układam takie przewody osobno,ze względu właśnie na te zagrożenia . Możesz też użyć korytek plastikowych z przegrodami , wtedu masz mozliwośc rozdzielenia przewodów. Jak nie ędziesz miał takich można tez nałożyć cienki peszel jeśli sie zmieści w korytku. ja bym tak zrobił ./ Pozdrawiam

luknazim
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 20-02-2008 11:52

Data rejestracji: 02.02.07

grosiu24 napisał/a:
Ja zawsze układam takie przewody osobno,ze względu właśnie na te zagrożenia . Możesz też użyć korytek plastikowych z przegrodami , wtedu masz mozliwośc rozdzielenia przewodów. Jak nie ędziesz miał takich można tez nałożyć cienki peszel jeśli sie zmieści w korytku. ja bym tak zrobił ./ Pozdrawiam

Wydaje mi się, że ekran w kablu koncentrycznym jest po to, żeby eliminować zakłócenia.
Nie znam się na tym za bardzo, ale na pewno peszel czy przegroda nic nie pomoże, no chyba, że to jakiś nowatorski sposób na eliminowanie zakłóceń elektromagnetycznych Cool

bajerka
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 10-04-2008 23:29
Awatar

Data rejestracji: 24.06.07

Dzięki bardzo koledzy za pomocne wskazówki Smile. /Pozdrawiam

Przeskocz do forum:

Czytaj na forum

Wygenerowano w sekund: 0.46
2,471,745 Unikalnych wizyt