Reklama
Losowa Fotka
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Prosty sposób na gni...· Klimatyzator ale jak...
· iluminacja, oświetle...
· Zwierzęta na urządze...
· żyrandol
Najciekawsze tematy
| · Przewody i kable | [32] |
| · Taryfa Nocna- wie... | [18] |
| · Dobór przewodu uz... | [13] |
| · Prąd w liniach WN | [11] |
| · Czy jest takie za... | [10] |
Oferty Pracy
Najnowsze ogłoszenia
| MONTER NAPOWIETRZEJ LINII PRZESYŁOWEJ | |
| Inżynier Elektryk - Finlandia | |
| Starszy Inżynier Elektryk - Kraków | |
| Kierownik Robót Elektrycznych - Konin | |
| Inżynier Elektryk-Poznań |
Zobacz więcej... 
Polecane książki
Fotografie
Zobacz film
Schematy elektryczne
...
Zobacz temat
ElektroInstalacje.Info- Instalacje elektryczne,schematy. :: Elektryczne S.O.S :: Propozycje tematów.
|
Instalacja TV/SAT
|
|
| bajerka |
Dodany dnia 17-02-2008 17:51
|
|
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy przewody koncentryczne instalacji TV/SAT , można układać np. w korytkach kablowych z tworzywa sztucznego wraz z przewodami obwodów 230/400VAC, gniazd wtyczkowych i oświetlenia. Chodzi mi dokładnie o to czy będą powstawały jakieś zakłócenia sygnału uniemożliwiające poprawny odbiór TV/SAT. Proszę o radę.
Edytowane przez elektryk dnia 20-02-2008 22:58 |
|
|
|
| Linki sponsorowane |
Dodany dnia 05-09-2010 20:53
|
|
Reklama Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| grosiu24 |
Dodany dnia 19-02-2008 21:08
|
|
Ja zawsze układam takie przewody osobno,ze względu właśnie na te zagrożenia . Możesz też użyć korytek plastikowych z przegrodami , wtedu masz mozliwośc rozdzielenia przewodów. Jak nie ędziesz miał takich można tez nałożyć cienki peszel jeśli sie zmieści w korytku. ja bym tak zrobił ./ Pozdrawiam |
|
|
|
| luknazim |
Dodany dnia 20-02-2008 11:52
|
|
grosiu24 napisał/a: Ja zawsze układam takie przewody osobno,ze względu właśnie na te zagrożenia . Możesz też użyć korytek plastikowych z przegrodami , wtedu masz mozliwośc rozdzielenia przewodów. Jak nie ędziesz miał takich można tez nałożyć cienki peszel jeśli sie zmieści w korytku. ja bym tak zrobił ./ Pozdrawiam Wydaje mi się, że ekran w kablu koncentrycznym jest po to, żeby eliminować zakłócenia. Nie znam się na tym za bardzo, ale na pewno peszel czy przegroda nic nie pomoże, no chyba, że to jakiś nowatorski sposób na eliminowanie zakłóceń elektromagnetycznych ![]() |
|
|
|
| bajerka |
Dodany dnia 10-04-2008 23:29
|
|
Dzięki bardzo koledzy za pomocne wskazówki . /Pozdrawiam |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |
Czytaj na forum
Rozróżnić kondensatory w silniku jednofazowym., Sterowanie bramy garażowej., schemat podłączenia różnicówki 3-faz -pilne, KTO ZNA FIRME..?, Zdjęcia linii wysokich napięć na świecie, Licznik indukcyjny - wplyw wyzszych harmonicznych, Odgromniki, Alstom alspa 2000 kokumentacja (instrukcja), Urządzenia i maszyny elektryczne w elektrowni, Przewody i kable, Pomiar silnika pradu stalego, Styczniki, AZART, Jak podłączyć wyłącznik świecznikowy, izolowanie przewodu odgromowego linii 220 kV - dlaczego ?, Elektryka w branży górniczej, Jakie oprawy halogenowe ?, Jak narysować schemat jedno kreskowy, Taryfa Nocna- wielka niewiadoma :-), Oświetlenie uliczne - zabezpieczenia (XL Pro2)

. /Pozdrawiam